Hållbar landsbygdsutveckling och ökad livskvalitet - för alla

Långa kötider


Ansökan om stöd
Jordbruksverket fattar det formella beslutet efter det att styrelsen för Leader Närheten lämnat prioritering av projekt. Väntetiden för att tilldelas en handläggare för formellt beslut är för närvarande cirka åtta månader vilket är väldigt lång tid och gör att tidsramen för projekten förskjuts. Ta med er detta i beräkningarna och stäm gärna av med leaderkontoret för att få en realistisk tidsplan för genomförande och slutredovisning.

Det är möjligt att starta projektet på egen risk, dvs att om ni upparbetar kostnader innan det formella beslutet så kan ni söka för dessa när väl det formella beslutet är på plats. Skulle det vara så att projektet inte får något beslut går det alltså inte att få ersättning för dessa utgifter – därav att detta förfarande sker helt på egen risk.

Ansökan om utbetalning
När det gäller kötider för ansökan om utbetalning ser det aningen bättre ut men kan för många innebära en pressad situation för att upprätthålla en god likviditet under projektgenomförandet. Ta gärna fram en likviditetsplan som tål väntetider om 5 månader. Ni bestämmer själva hur ofta ni vill ansöka om delutbetalning och vi rekommenderar att det görs med täta intervall.
Vänd er gärna till leaderkontoret för att få stöd i processen och undvika onödiga kompletteringar.

Förskottsutbetalningar hanteras snabbt och tar normalt 2-3 veckor.

Ni kan hjälpa till!
Följ ert beslut om stöd, ta hjälp av leaderkontoret och följ instruktionerna som finns tillgängliga på Jordbruksverkets hemsida. Genom att lämna komplett material till Jordbruksverket snabbas processen på. Ju färre kompletteringar ni får desto kortare blir handläggningstiderna.

Prenumerera på nyhetsbrev!

Name
Email *

Leadermetoden

Kalender

< 2023 >
January
MoTuWeThFrSaSu
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Gilla oss på facebook!

Facebook Pagelike Widget
EU EU EU