Blanketter & info

Aktuella blanketter 

På Jordbruksverkets hemsida hittar du alla de blanketter och dokument som du behöver för ditt projekt. Här nedan hittar du en länk till Jordbruksverkets ”Webbutik” där du kan ladda ner de blanketter som är aktuella vid en ansökan om stöd genom Leader.

OBS: Ta alltid en första kontakt för rådgivning med oss på kansliet om du har en idé som du tror skulle passa in i vår utvecklingsstrategi, så guidar vi dig vidare i processen. Själva ansökan görs i en e-tjänst på Jordbruksverkets hemsida. Där loggar man in på Mina sidor med hjälp av en e-legitimation eller ett mobilt bank-id.

Alla utom firmatecknare för Enskild firma behöver en fullmakt för att kunna företräda sin förening, organisation, myndighet eller företag. Det är firmatecknaren som är fullmaktsgivare.

Du måste alltid bifoga en budgetmall i en ansökan.

Blankett för redovisning av ideella timmar hittar du här: Ideell tid mall SP23-27

Andra dokument kan också vara aktuella för just din ansökan. Vi hjälper dig med vilka dokument du behöver ha, men saknar du något hittar du alltså de flesta blanketterna i Jordbruksverkets webbutik:

Informationskrav och logotyper

Om du som projektägare informerar om ditt projekt på något sätt – på din hemsida, i socila medier eller i tryckt material – måste det framgå att projektet finansieras med medel från EU. Därför ska alltid EU-emblemet med tillhörande text finnas med på sidan/materialet. EU-emblemet ska vara minst lika stort till höjd eller bredd som övriga logotyper på sidan och placeras på en vit bakgrund/med vit ram. Regler kring utformningen och informationskravet får du också med ditt beslut.

Ta även med Leader Närhetens logotyp i ditt informationsmaterial.

Korrekta logotyper att ladda ner hittar du här. 

EU-emblemet finns i två utföranden att välja på; horisontell och vertikal.

Klicka på knapparna för att ladda ner.

 

Information på Jordbruksverket

På Jordbruksverkets hemsida kan du också läsa mer om Leader och hur det går till att söka stöd och redovisa projekt.